Tuesday, 29 November 2011

Sedang aku kebosanan mengira hujan kt luar tgkap tetibe rasa nak usha blog plak.. so sedang aku usha2 ada la satu post nih dri kwn blog aku tentang 'salahkah bercinta dengan sahabat?' 
Wahai kwn ku.. xsalah pun if nk bercintan cinton wlau dgn sesiapa pun..ngan makcik kantin yg slalu sediakn mkn minum korang kt dpan kolej pun leh jek.. kan semua tue d tangan tuhan.. if semua tue kehendak Allah n tue cara Dia temukan kita dengan jodoh kita so ape salahnye kita menerima kan2??

 by d way aku xpenah lg bercinta ngan kwn a.k.a sahabat aku, walau secute secantik selawa semantop setembam semanis secucuk sekalipun d mata org laen sbb bg aku batas aku n kawan aku cukup la sekadar kawan.. aku lg ske ape yg aku ada ngan diaorg skang, hapy2 jek..kang da kapel da mula nk majuk2, nk tau aku g mane, sape kwn pmpuan aku..hah, ape tue? mase kawan ko oke jek senyum2 gelak2, da kapel trus aku xkenal ko da.. contoh je la kan.. heh..

hmm2 ada gak kwn blog aku nih ckp psal bile dari sahabat bertukar ke 'boboi n baby' nih, pasangan kita x berpura2 ngan kita? betul tue, its a gift in friendship..persahabatan mmg indah sebab kita x sorokkan papepun dri si dia..tp bukan ke kita patut bkelakuan mcm tue jugak bile kapel? meaning even if kita bukan la bersahabat sebelum kapel, kita still kena jujur dgn pasangan kita n juz b urself..xgitu??

carilah kawan hingga ke hujung dunia sbb persahabatan adalah untuk selamanya..^^

biasa la lumrah hidup kdg2 kita jatuh hati dgn org yg rapat ngan kita..tp kdg2 its only coz kita suka dia bersama dgn kita..dan definasi jatuh cinta kdg2 d salah ertikan dgn perasaan suka.. i need u xsama dgn i love u.. its 2 words with different meaning guys.. n if kita tau kawan kita jatuh hati dgn kita, n kita xmau lukakan hati dia, hormat dia sbgai kawan kita n jgn la layan dia lebih dari seorg kawan..they r also human being, hav feelings n can be hurt.. im not the guy wit the experience, nih sekadar pendapat d kala gerimis jek.. -.-" peace..! ^^


Monday, 28 November 2011

TERIMA KASIH pengecat Kolej ku~


Hari nih dgn bangganye aku nak ucapkan trima kasih yg sgt mndalam tulus dari hati ku kpada pkerja2 yg sepatutnya mngecat kolej aku sem nih.. sebabnye kejadian yg blaku 2 mggu lepas da brulang balik terjadi kt aku membuatkan aku tdiam jek tgk diaorg.. 'kecik jek gua nmpak lu mat, skali gua 'pang' pale lu terbang indon nnti..!'

sebenarnye hari nih aku dgn riangnye mmbasuh kasut dan baju2 timbunan ku memandangkn smalam basuh tapi bau hapak dek embun pg (kot).. so pas bsuh aku pun jemur la dengan btambah riang laginye berlari2 anak g jemur bju basuhan..(oke tipu jek) selang beberape jam aku kuar blik, tgamam aku jadinye.. BAJU AKU..! HABIS..! penuh perhiasan cat2 putih abg2 indon tersayang mengecat tgkat atas bilik aku terpalit semua tempias cat ke baju yg berjemuran kt bwah nih.. sgt HAMPEH.. hilang mood aku.. end up bju skali ngan kasut aku jdi rendaman marinate dalam baldi tuk ptg nih.. Terima Kasih Abg Indon.


sisa2 tempias yg penuh seni ~


Seni Kasut Sukan ~

Thursday, 20 October 2011

My Wish


I hope the days come easy and the moments pass slow
And each road leads you where you want to go
And if you're faced with the choice and you have to choose
I hope you choose the one that means the most to you

And if one door opens to another door closed
I hope you keep on walking til you find the window
If it's cold outside, show the world the warmth of your smile
But more than anything, more than anything

My wish for you
Is that this life becomes all that you want it to
Your dreams stay big, your worries stay small
You never need to carry more than you can hold
And while you're out there getting where you're getting to
I hope you know somebody loves you
And wants the same things too
This is my wish

I hope you never look back but you never forget
All the ones who love you and the place you left
I hope you always forgive and you never regret
And you help somebody every chance you get

You'd find God's grace in every mistake
And always give more than you take
But more than anything,  more than anything...





Tuesday, 20 September 2011

Wordless Wednesday

*uptown Shah Alam
cadangnye nk update blog tp d sbbkn tenet kt kolej nih slow lembab kekura arini so update yg simple2 jela yek.. hehehe.. ^^

Friday, 26 August 2011

Slamat Hari Raya!!!

hari nih last day aku praktikal b4 raya so mlm nih aku trus btolak g balik Soromban umah parent aku..n sok mlm trus g Pahang.. umah atoookk.. soooo..
smpena aku ngah free tggu akak aku bsiap dri 2 jam yg lepas x siap2 lg aku nk wish

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua..!!!

Nih tema 2 tahun lepas... biru sejuk beku~

Nih tema tahun lepas.. purpuley purple~
n tema tahun nih plak hijau sedap mata memandang~ .. tp mane de gmba lagik.. chowww...!! slamat beraya...!!!!!

Tuesday, 23 August 2011

insaf la wahai teman..

Yess..u're a shit to ur mom n dad.. a worthless shit..




aku da penah tgk da dak sorang nih kt FB..n bru2 nih kwn aku Shidie bg link gmba2 nih. Aku tunjuk nih bukan la maksud nk aibkn ke xpun nk korang admire dia. Name da la islam tp maki2 n mhina islam.. yg peliknye da bkali aku report page dia tp slambe jek ade lg.. Perangai mamat nih mmg xleh blah.. mcm s**l gile.. tuhan da bg anugerah terindah kt ko.. ada rupa yg baik n d lahirkn kt negara yg mewah, Singapura.. bukan takat tuh tp d kalangan family yg terpelajar n kaya.. hasilnye anak yg da terpesong akidah jauh smpaikn mcm nih.. aduhai Asy'ari.. 

aku geram tgk tp kalu masuk campur kang mlarat plak jdinye so baek aku doakn ko dpt balasan CASH dri Allah jek trus..!  AMMMMIIIIINNN 100X.... korang tgk la sndiri yek.. nk kutuk2 time pose nih x elok plak.. kan2? heh.. Sedar la wahai manusia yg b*a*n*g*a*n*g  oii...



menghina Islam dan mngoyak Al Quran kitab suci kita.

* aku jdi bapak budak nih da lame bunuh..dpt pahala..^^

Friday, 19 August 2011

Saturday, 6 August 2011

Gudbye so Long Myiauw..

X sempat aku nk cite kt korang psal sugar glider ksayangan aku nih dia da mhilangkn diri.. da dkt 2 mggu aku cari tnye jiran2 sume tp xjmpe gak..aku siap wat poster lg mggu lepas reward RM50 tp xde respon gak.. Mggu nih aku wat poster ke 2 plak tmpal kt satu blok nih.. so if xde respon gak in d end aku pasrah je la dgn pmergian Myiauw yg brusia 6 bulan stgah, anak kpada sugar yang aku beli thun lepas..

Beliau?? oke la kot..


SDedikit sbanyak psal Myiauw nih dia sgt manje ngan aku yet dia still sgt nakal n ske mrantau..so aku rase tue antara main reason nape dia ilang..anak angkat aku sorang nih sgt special sbb aku slalu bwak dia g memane klau rajin even klau naik moto jalan2 kt area umah pun aku ltak jek kt bahu. No hal dia diam jek tgk pmandangan.

Xpela mayb bukan rezeki aku tuk jage Myiauw nih.. aku harap sape jumpe dia nih jge la dia leklok wlaupun xmau pulangkn balik kt aku..atlease aku tau dia slamat n bhagia da la.. ^^


-In memories-

Sugar Glider

Myiauw





* sgala yg kite ade hanyalah smentara.. peacceee.. ^^

Aiyoook adixx..


....... -.-"

Siap..!! Bertukarrr..

nih header yg bjaya aku wat smase bosan memndangkn aku d tggalkn keseorangan kt umah sewa nih.. haha..
so sok kalo aku rase buruk aku tuko ler yek.. chiiooww.. ^^

Friday, 5 August 2011

From comic to....

nih cite bru aku jmpe yg mnarik minat aku trus ke cite series die..!! the Walking Dead.. asalnye aku ngah buka mata pencarian internet nih, en.google psal game2 bru yg akan kuar tis upcoming month n latest update psal game pc.. wa sorang laki maaa...so mstila minat game2.. hahaha..

oke bbalik pada cite nih kisah sorang laki (Rick) name ala2 rickie martin shakalaka boom2 la kot.. d awal episod season 1 dia sorang polis yg d tembak n myebabkan dia koma tuk brape lame ntah..sedar2 jek dunia da jdi kacau bilau.. hospital yg dia duk da jdi sampah..! mayat penuh jek n siap ade mayat golek mrangkak carik makan..! zombie la jdinye kan..tp dlm cite nih d gelar 'walkers'..nak jdi cite Rick nih ngan beberape org survivor cri jalan tuk kuar dri zon kcau bilau nih..

cite nih snanye da popular dah kt graphic novel.so sape yg xminat sgt novel ala2 comik antarabangsa nih mmg xtau sgt la psal cite nih & d sbabkn populariti yg mbatas anging usul d ladang jadi la satu cite bersiri plak.. so mari2 jgn segan jgn silu adik mari dekat abg mari rapat..! jemput usha2 gmba2 bwah nih coz pasnih cite nih akan d jadikn filem plak..& skang nih kipas die-hard cite series nih ngah beguling2 gigit kasut tggu game The Walking Dead nih dlm consol Pc, Ps3 n Xbox 360..mmg aku pun turut serta tggu la smbil gigit2 kasut jgk mcm gamers laen..! hahaha..

owh ha, pada sesape yg nk try dwnload season 1 cite nih da kuar.. nih link dwnload guna torrent.. xbesa pun dlm 2 gb jek.. hohoho..


Nih gamba2 dri scene cite series The Walking Dead..

nih frame dri  cite series..


Antara scene2 mnarik cite nih




Nih anak sape tah tbiar kt luar spital kt tepi beskal..ngeri perut da tburai..


Nih plak gmba dri upcoming game die..

Graphic cam oke jek tggu n lihat jela nmpaknye.. kuar hjung thun nih kot..


Idea asal dari novel comik The Walking dead..bwah nih dri novel comik die..




* da nk abih tgk season 1  nih..tp season 2 x kuar lagik.. -.-"

Monday, 1 August 2011

SpongeBobba Squarepants


lagu spongebob versi kelate..

Ready dok budok-budok?
Ho laa, kepten!

Gapo dio? 
HO LAA, KEPTEN!!!

...ooooooOO, (suara garau)
Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?
Spongebob Sluar kotok!
Sene meresap bewarno kuning.
Spongebob Sluar kotok!
Kalu demo suko bendo laut hok ngarut.
Spongebob Sluar kotok!
Pah mari la pakat nopat supo ike.Spongebob Sluar Kotok!  Ready?

Sponge............bob Sluar kotok (3x)

SpongebobbbBBBBBB Sluar kotok...!!!!!!!!






*credit 2 Amirul Asyraff.. gelak guling2 aku nyanyi sorang2 kt bilik..! nice one.. ahaks..

Monday, 4 July 2011

Maeklong Market.

Thailand - Pasar Maeklong. 


Aku xtau la if korang tgk market cmnih korang sggup g ke x.. ngah mbeli sayur sayuran yg segar bugar kt cni leh tcampak kena langgar dek keretapi yg ngah lalu tetibe.. Ha yea, mmg keretapi lalu beb! ahaks.. salah sape nih? salah keretapi ke, salah penjual ikan dan sayur d pasar nih? Atau salah pasar nih ngan mak cik cleaner sbb wat pasar kt area tuh?

Ha sbb utama pasar nih wat kt ctu msti la sbb pnduduk nk carik makan kan? tp d sbbkan tanah kt thailand x cukup shinggakan diaorg tpaksa bniaga kt railway trus..!! umangai (OMG)..! mmg dasyat la weh.. G pasar pun da jdi satu adventure yg mcabar nih.. Rasenye stiap pagi isteri mesti salam cium tgn suami b4 g pasar takut terkorban plak nnti mse mmbeli.. ahaks.. 

Penjual kt Pasar Maeklong nih mnjual brg2 diaorg kt pasar nih scara mlambak barang dpan kdai so bile keretapi sampai jek trus cepat2 diaorg kemas brg bg ruang ckup2 jek tuk keretapi tuh lalu.. Atoiyai.. susah gak berniaga cmtuh..byak keja kena wat. Tp tula lumrah idup nih kan? tuk mcari sesuap nasik.. ^^

Nih antara gamba keadaan pasar tuh..:


Laluan ketapi nk mai da nih..!! kap kung kap..!!

Tgk la tuh mmg sipi jek nk kena buah2 makcik tuh.. -.-"

Friday, 1 July 2011

Suicide Song - Gloomy Sunday

Reszo Seress, penulis dan pencipta Gloomy Sunday mdapat idea stelah dia dan tunangnya x bjaya dlm ape yg diaorg lakukan. Akhirnya Stress mdapat idea mcipa lagu tersebut ats kjadian malang yg menimpa diaorg....

Gloomy Sunday mmpunyai melodi pelik dan sangat menyedihkan. Lagu yg d mainkan shingga skarang nih mmpunyai lagenda yg menyeramkan apabila berlaku peristiwa pelik yg kepada pendengarnye....Beberapa bulan selepas Gloomy Sunday dicetak, terdapat peristiwa kejadian aneh yang didakwa mencetuskan oleh lagu trsebut.
Di Berlin, seorang pemuda request sbuah band mmainkan lagu Gloomy Sunday dan sejurus selepas lagu tue d maenkan, laki tsebut pulang ke rumah dan menembak kepalanya dengan pistol. Stelah d siasat lelaki tsebut mgadu lagu sedih tue stiasa ade dlm kpala dia shingga mgganggu emosi laki tersebut..shinggakn dia mmbunuh diri. Beberape mggu blalu, pembantu kedai, sorang wanita muda d temui tergantung dari tali di flat yang same. Polis yang menyiasat kes bunuh diri tue menemui salinan lembaran muzik lagu yg sama dlm bilik tido gadis tsebut.....Dua hari selepas tragedi tue, sorang setiausaha muda di New York diserang dgn gas beracun sndiri...dan, dlm nota bunuh diri dia mnyatakn permintaan terakhirnye iaitu..Gloomy Sunday utk d mainkan d pengebumian beliau. Minggu sterusnya, satu lagi pnduduk New York, berumur 82 melompat kluar dari tingkap apartmentnya d tingkat 7 slepas bmaen piano lagu sedih, Gloomy Sunday..Sberape ketika kemudian d laporkn seorang remaja d Rom telah terjun ke laut dari jambatan myebabkan kematian bliau stelah mdgr lagu 'puaka' tue......
North London, seorg wnita memaenkn lgu tersebut brulang kali shingga menakutkn jiran2 yg bhampiran...myebabkn jiran2 x slesa dan takut. kes tue d laporkn pada pihak polis dan masih xde tindakan. Akhir skali jiran2 tsebut dtg ke rumah wnita tue n tpaksa mcroboh ke dlm rumah dsbbkn pntu x d buka. Jiran2 wnita tersebut mndapati wnita tersebut mati d ats kerusi....
Akhir skali lagu tersebut d haramkan oleh BBC. Rizzo Stress mdpat kesan yg buruk kesan dri pristiwa tersebut..tunang Stress mninggalkn beliau tanpa sbb yg pasti dan akhirnye mmbunuh diri beberape bulan kemudian.. d sisi mayat tunang Stress tdapat satu salinan muzik yg panjang..mmpunyai alunan yg sedey dan hiba.. btajuk 'Gloomy Sunday'....


GLOOMY SUNDAY

Sunday is gloomy, my hours are slumberless...
Dearest, the shadows I live with are numberless..
Little white flowers will never awaken you...
Not where the black coach of sorrow has taken you...

Angels have no thoughts of ever returning you..
Wouldn't they be angry if I thought of joining you?
Gloomy Sunday....

Gloomy is Sunday, with shadows I spend it all..
My heart and I have decided to end it all..
Soon there'll be candles and prayers that are said I know..
But let them not weep, let them know that I'm glad to go..

Death is no dream, for in death I'm caressin' you..
With the last breath of my soul, I'll be blessin' you..
Gloomy Sunday.....

Dreaming, I was only dreaming..
I wake and I find you asleep in the deep of my heart here..
Darling I hope that my dream never haunted you...
My heart is tellin' you how much I wanted you...
Gloomy Sunday......


*korang penah dgr x lagu nih..? lgu nih da byak d nyanyikn balik oleh rmai pnyanyi.. aku da dgr da lagu nih.. sedey gak.. but aku stil mcari original version lagu nih cuz original version lagu nih la bmula smua cerita d sebalik ke-popularan lagu nih.. kan? ^^

Friday, 17 June 2011

Ptg Yg Damai..(la sgt)
Stiap ari sejak aku balik dri kolej same jek mcm hari2 yg aku lalui smentara mnunngu masuk sem dpan.. mmg hampeh bosan nk mampos.. so mggu dpan mayb aku g cri keja part time tuk ilangkn bosan n hilangkn prasaan sedih aku menengok poket aku yg duetnye makin susut nih..  da pokai weh..
Tp hari nih ada 2 ekor anak angkat umah aku nih wat perangai plak.. slalu petang2 diaorg nih suke maen kt dpan umah tetibe arinih wat hal g panjat bumbung umah.. So, memandangkn aku nih penjaga yg dedikasi n mithali lg bertauliah dan berkaliber, kena la g panjat nk kutip 2 ekor nih.. mmg hampeh.. nmpak aku jek trus lari jauh2 g bumbung jiran aku. Makin laaaaaa aku rase nk bunuh 2 ekor nih.. pggil wat bodo tgk aku, then trus blah.. ……..kecik jek aku tgk diaorg nih…
Aku pun panjat la bumbung nk g amik kang ntah memane plak ilang. Punye nk amik last skali bru la  dpt tgkap Kitty stelah aku puas d perhati oleh org yg lalu lalang kt dpan umah nih..da mcm ‘wak karjo’ kt atas bumbung da aku tdi..tmbahan ngan muka pecah umah nih menmbahkn lg syak org aku nih nk merompak.. makaih tebal muka aku stiap kali org lalu..wat2 x nmpak le org kt bwah. Aku sibukkn dri pggil sorang lg nih..
Lastly..aku tggalkn jek. Sombong sgt xnak turun amik ko.. pkul 7.30 tdi da bsing2 pggil tuan dia nk turun. Perrhh.. maen ode jek.. klau da ptg tdi aku panjat pun org da tgk2, senja ko nk aku pnjat lg? mau kena tgkap aku kang.. aku bia jek bpak aku amik tgga n bwak dia trun.. hahaha.. mmg wat hal. Nanges ko kena tggal.. padan muke.. so pengajaran wat Kitty n Peter.. no dinner 4 u tonite. Padan muke.
makin menjauh.. hampeh tul.



Duk la ko sorang2..

Saturday, 14 May 2011

Nk ode ke x..

Restoran d Sek 7 area komersial..


Nk ode ke x nih? Hp ade nk watpe ngan public phone? -.-"


Monday, 9 May 2011

Abg Spidey beb..!

Hari isnin - Last exam b4 merdeka dari sgala subjek sem nih.. 

9.00pg - Bgun dan smbung bce notes yg beribu batu panjangnye.. lect aku kalo bg notes stiap satu slide penuh ngan pkataan berformat font TIMES NEW ROMAN size 6.. nk bce mak aih mmg la terase maleh..

1.45ptg - kelam kabut tiba kt DSB. (Dewan Sri Budiman) Exam wat kt situ. Pehal sume smangat pkai kemeja n bju kurung  nih???

1.50ptg - SHI TTTT…!!! Hari ni ISNIN.. kena pkai FORMAL..!! aku pkai tshirt n berselipar  jepun jek.. exam pkul 2...mane sempat nk g balik tukar bju n pkai kasut..!!!!!! MATI  aku..!!

2.00ptg – Msuk dewan..exam start 2.15ptg. Lect x bg msuk.. atlease kena pkai selipar yg     BERTUTUP katanye..mane plak la aku nk cri kt DSB nih..! Mmg sial sgt terase leh lupa hari nih isnin.. 

2.05ptg – Da leh msuk dewan..da jumpe selipar yg bertutup. PAU sorang abg aku jmpe kt parking lot..

pjam selipar crocs dia jap.. tanx bro..!!!

Sepanjang exam berlansung  - Aku bwak SPIDERMAN n MR.KRAB msuk dlm dewan.. 


Hampeh.. last paper xleh jwb gak wlaupun da bwak supehero msuk exam.

Tuesday, 3 May 2011

Pemenang Contest adek CG

 aritue aku ada msuk contest adek CG nih..kalo korang ade bce la dlm older post aku b4 nih.. bru2 nih aku 'usha' la blog adek CG nih n tkejut gak aku dpt jdi 15 shortlisted tuk pertandingan berprestij nih.. ahaks..! so pendek cite sbb skang bz nk exam, smlm aku usha n da kuar result tuk competition tuh.. dannnnn keputusanye..........

pemenang2 nye ialah..smestinye bukan aku..
aku dpt saguhati jek..hohoho

1st Prize winner Cik BellaBulat..!

2nd place Cik Feda..

3rd place Cik errrrr..sori xsure cik ape..

Dan 2 lagi contestant yg dpt saguhati mcm aku iaitu..::





Taniah tuk sume yek..^^

* aku nih dpt sguhati pun jadi ler da bsyukur sgt ler..!! huhu

Sunday, 24 April 2011

5 fingers...

five fingers for a reason..


-My pinky Finger-
For all my nearest friend & the love ones for all the promises that i will never break...
Insyaallah.


-My Ring Finger-
For a special long awaited girl, when the time is right...


-My Middle Finger-
For no one as i blamed nobody for all that happened...


-My Pointer Finger-
 To pick out the right from all the wrong doing...


-My Thumb-
To show to the rest of the world that I'm going to be okay...

^-^



Kita Kawan Kan??

Kwn2 ku, nih contest yg d anjurkan gadis comel, CG..!!! 'KITA kAWAN KAN??'  I'm in..!! ahaks.. 
tdi ngah jalan2 berblog jogging tetibe nmpak enry nih kt blog CG yg comel nih..
huh.. rmai gak yg join entry nih n tarikh tutup dia 25th april pkul 11.59mlm..iaitu pd esok hari yek sempat la gak aku join. haha.. 
hwuaa..ada gak hasil berblog jogging arinih.. nk join contest adek CG yek.. mncuba naseb le katakan.. huhu.. in this contest korang kena post pic korang ngan kwn2 korang yg paling shweet (gedik) / gila / ceria skali wat korang.. if nk tau info slebihnye leh klik link nih..!!

Banner adek CG..
contest nih best coz sume competitors punye gmba amat la happening yo!! huhu.. gmba stylo sume n tgmba kenangan diaorg tuh.. oke la nih my pic yg tpilih antara byak2 yg amat huduh..
hehehe..


demm.. stylo kan?? ahaks.. pic nih sgt nice 4 me.. knape?? ntah la.. eh?? kena jwb gak klau nk msuk contest eh?? oke2... 

First:
Sbb pic nih d ambil mse ktaorg training drum kt padang Blue Wave Shah Alam juz b4 bertolak g Hong Kong..ktaorg amik mase yg agak lama berlatih tuk competition ktaorg kt sane nnti n bond between us jelas kelihatan dlm pic nih..! ^^

Second:
Terukir senyuman d setiap wajah kwn2 ku smase ktaorg bersama wlaupun time nih ktaorg da penat dgn latihan yg berat spanjang hari. Senyuman nih adalah senyuman yg x sggup aku gantikan tuk ape2 pun kt dunia nih..! ^^

Third:
Sbb dlm pic nih leh nmpak yg ktaorg bukan hanya individu dlm sebuah kumpulan tp da mcm family yg bkongsi minat yg sama..!! ^^

Next..! 
 tagline tuk blog Cg yg comel..!!

Gorgeous Pinky blog of a Cute Pinky Gurl..!!!

Lastly..!! nk abih da post nih..

Org yg di tag oleh saya:
SchaAryana
SekamarRindu
Nurhanan Kamalia


Done..!!! tq for visiting yek adek CG..! ^^



Saturday, 23 April 2011

Lawatan sambil belajar Ke UUM?????

Sedang aku wat asgment tuk extra marks yg lect aku nk bg nih tetibe aku tringat psal g pERLIS tuk majlis kawin.. yes, our band ada gak men function tuk kawin.. haaa..so sape nk kawin tuh if nk gune pipeband kontact la aku yek.. 

ape tu pipe band?? aihh.. sume aku kena terangkn ke?? oke nih pipe band..
instrument yg terdiri dari percussion (snare drum & tenor drum or base drum) n bag pipe (yg org scotland slalu men tuh)

bag pipe org scotland..!!!
Snare drum yg d maenkn pcussion..!!

truskan dengan penceritaan aku nih.. peristiwa nih kenangan aku yg da blaku dkt setahun yg lepas..ktaorg g perlis tuk majlis pkahwinan anak kapten iaitu org besa gak dlm uitm shah alam nih. TP.. SEBENARNYE.. fuction ktaorg men nih susah dpt aproval dri uitm sbb majlis kawin jek, jadik cmne nk gune instrument uitm kan?? sooooo... ktaorg wat satu surat iaitu LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE UUM KEDAH.. haaaa.. senang dpt aproval.. ahaks..