Tuesday, 29 November 2011

Sedang aku kebosanan mengira hujan kt luar tgkap tetibe rasa nak usha blog plak.. so sedang aku usha2 ada la satu post nih dri kwn blog aku tentang 'salahkah bercinta dengan sahabat?' 
Wahai kwn ku.. xsalah pun if nk bercintan cinton wlau dgn sesiapa pun..ngan makcik kantin yg slalu sediakn mkn minum korang kt dpan kolej pun leh jek.. kan semua tue d tangan tuhan.. if semua tue kehendak Allah n tue cara Dia temukan kita dengan jodoh kita so ape salahnye kita menerima kan2??

 by d way aku xpenah lg bercinta ngan kwn a.k.a sahabat aku, walau secute secantik selawa semantop setembam semanis secucuk sekalipun d mata org laen sbb bg aku batas aku n kawan aku cukup la sekadar kawan.. aku lg ske ape yg aku ada ngan diaorg skang, hapy2 jek..kang da kapel da mula nk majuk2, nk tau aku g mane, sape kwn pmpuan aku..hah, ape tue? mase kawan ko oke jek senyum2 gelak2, da kapel trus aku xkenal ko da.. contoh je la kan.. heh..

hmm2 ada gak kwn blog aku nih ckp psal bile dari sahabat bertukar ke 'boboi n baby' nih, pasangan kita x berpura2 ngan kita? betul tue, its a gift in friendship..persahabatan mmg indah sebab kita x sorokkan papepun dri si dia..tp bukan ke kita patut bkelakuan mcm tue jugak bile kapel? meaning even if kita bukan la bersahabat sebelum kapel, kita still kena jujur dgn pasangan kita n juz b urself..xgitu??

carilah kawan hingga ke hujung dunia sbb persahabatan adalah untuk selamanya..^^

biasa la lumrah hidup kdg2 kita jatuh hati dgn org yg rapat ngan kita..tp kdg2 its only coz kita suka dia bersama dgn kita..dan definasi jatuh cinta kdg2 d salah ertikan dgn perasaan suka.. i need u xsama dgn i love u.. its 2 words with different meaning guys.. n if kita tau kawan kita jatuh hati dgn kita, n kita xmau lukakan hati dia, hormat dia sbgai kawan kita n jgn la layan dia lebih dari seorg kawan..they r also human being, hav feelings n can be hurt.. im not the guy wit the experience, nih sekadar pendapat d kala gerimis jek.. -.-" peace..! ^^


Monday, 28 November 2011

TERIMA KASIH pengecat Kolej ku~


Hari nih dgn bangganye aku nak ucapkan trima kasih yg sgt mndalam tulus dari hati ku kpada pkerja2 yg sepatutnya mngecat kolej aku sem nih.. sebabnye kejadian yg blaku 2 mggu lepas da brulang balik terjadi kt aku membuatkan aku tdiam jek tgk diaorg.. 'kecik jek gua nmpak lu mat, skali gua 'pang' pale lu terbang indon nnti..!'

sebenarnye hari nih aku dgn riangnye mmbasuh kasut dan baju2 timbunan ku memandangkn smalam basuh tapi bau hapak dek embun pg (kot).. so pas bsuh aku pun jemur la dengan btambah riang laginye berlari2 anak g jemur bju basuhan..(oke tipu jek) selang beberape jam aku kuar blik, tgamam aku jadinye.. BAJU AKU..! HABIS..! penuh perhiasan cat2 putih abg2 indon tersayang mengecat tgkat atas bilik aku terpalit semua tempias cat ke baju yg berjemuran kt bwah nih.. sgt HAMPEH.. hilang mood aku.. end up bju skali ngan kasut aku jdi rendaman marinate dalam baldi tuk ptg nih.. Terima Kasih Abg Indon.


sisa2 tempias yg penuh seni ~


Seni Kasut Sukan ~

Thursday, 20 October 2011

My Wish


I hope the days come easy and the moments pass slow
And each road leads you where you want to go
And if you're faced with the choice and you have to choose
I hope you choose the one that means the most to you

And if one door opens to another door closed
I hope you keep on walking til you find the window
If it's cold outside, show the world the warmth of your smile
But more than anything, more than anything

My wish for you
Is that this life becomes all that you want it to
Your dreams stay big, your worries stay small
You never need to carry more than you can hold
And while you're out there getting where you're getting to
I hope you know somebody loves you
And wants the same things too
This is my wish

I hope you never look back but you never forget
All the ones who love you and the place you left
I hope you always forgive and you never regret
And you help somebody every chance you get

You'd find God's grace in every mistake
And always give more than you take
But more than anything,  more than anything...





Tuesday, 20 September 2011

Wordless Wednesday

*uptown Shah Alam
cadangnye nk update blog tp d sbbkn tenet kt kolej nih slow lembab kekura arini so update yg simple2 jela yek.. hehehe.. ^^

Friday, 26 August 2011

Slamat Hari Raya!!!

hari nih last day aku praktikal b4 raya so mlm nih aku trus btolak g balik Soromban umah parent aku..n sok mlm trus g Pahang.. umah atoookk.. soooo..
smpena aku ngah free tggu akak aku bsiap dri 2 jam yg lepas x siap2 lg aku nk wish

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua..!!!

Nih tema 2 tahun lepas... biru sejuk beku~

Nih tema tahun lepas.. purpuley purple~
n tema tahun nih plak hijau sedap mata memandang~ .. tp mane de gmba lagik.. chowww...!! slamat beraya...!!!!!

Tuesday, 23 August 2011

insaf la wahai teman..

Yess..u're a shit to ur mom n dad.. a worthless shit..




aku da penah tgk da dak sorang nih kt FB..n bru2 nih kwn aku Shidie bg link gmba2 nih. Aku tunjuk nih bukan la maksud nk aibkn ke xpun nk korang admire dia. Name da la islam tp maki2 n mhina islam.. yg peliknye da bkali aku report page dia tp slambe jek ade lg.. Perangai mamat nih mmg xleh blah.. mcm s**l gile.. tuhan da bg anugerah terindah kt ko.. ada rupa yg baik n d lahirkn kt negara yg mewah, Singapura.. bukan takat tuh tp d kalangan family yg terpelajar n kaya.. hasilnye anak yg da terpesong akidah jauh smpaikn mcm nih.. aduhai Asy'ari.. 

aku geram tgk tp kalu masuk campur kang mlarat plak jdinye so baek aku doakn ko dpt balasan CASH dri Allah jek trus..!  AMMMMIIIIINNN 100X.... korang tgk la sndiri yek.. nk kutuk2 time pose nih x elok plak.. kan2? heh.. Sedar la wahai manusia yg b*a*n*g*a*n*g  oii...



menghina Islam dan mngoyak Al Quran kitab suci kita.

* aku jdi bapak budak nih da lame bunuh..dpt pahala..^^