Thursday, 7 April 2011

the exclamation point..!!!!!!!!!!!!

Nk Cite ckit kt korang2 nih psal smthing yg aku tbace kt blog sorang mamat nih.. psal tanda seru..!!!!!!

Ape effect tanda !!!! kt idup kite?? ape effect tanda !!!! nih pada org sekeliling kite?? Sebenarnye tanda nih penting n leh bg seseorg rase senang ngan kite.. hah.. ape lg da bleh cri pen n ketas salin info nih so kite sntiasa ingat yek2..
Sebenarnye aku pun x slalu guna tanda nih tp bile pikir balik btul gak, tanda nih sememangnye penting dowh..



oke aku bg contoh...

trick tanda nih senanye senang jek..

katekan la parent kita bru masukkan duet kt dalam bank anak manje dia sorang nih.. korang le tue kan.. memandangkn anak dia jauh merantau g study kt Universiti cian anak x ckup duet makan n pelbagai lagik.. anak pun bg la msg k ayah dia:



"terima kasih ayah..mat (bukan nama sbenar) akan study hard utk ayah."

Betapa sopannye anak dia bterima kasih..tp kan.. if anak dia msg camnih plak..

"terima kasih, ayah..mat akan study hard utk ayah!"

Hati seorang ayah akan tharu dgn msg anak dia wlaupun hanya dgn perbezaan ada tanda seru..kan2???


Satu lg contoh yek.. kekasih intan payung korang blanje korang dinner malam nih..mkan smpai kenyang..
mse juz b4 nk balik tuh korang ckp ape?? msti cmnih kan??

"Thanks for dinner syg"
Ala..shweeetttnyewww..  tp if cmni..


"Thanks for dinner syg!"
Pasangan kite akan lebih rase d hargai n happy wlaupun dgn intonasi yg cume berbeza dgn mnjadi ayat seru.. ^^




yes its true.. intonasi penting dlm sesebuah hubungan.. tp kalau gado xpyah la kot guna yea... uhuk2..


mcm mane plak dgn situasi yg laen?? still leh gune ke??
bleh jek..if rindu msg awek ko cmnih:

"Wish you were here" 
          OR
"Wish you were here!"

Haa..cmnih pun oke jek kan?? bukan bazir kdt pun if tmbah tanda seru.. -.-"

Ayat nih menunjukkan kite nk sgt dia brada d samping kite mse kite perlukan dia.. kan2?? n sbnarnye aku rase bnda nih pnting tuk express feeling kite wlau dgn sesape pun.. n yesss while doing this im thinking bout my family..jarang aku xpress feeling aku dgn ikhlas kt diaorg.. soooo... its time to make things differently, guys..!!   post nih bukan la tuk ajar korang nk amik ati awek xpun bf korang jek tp tuk sume org scara umumnye... we can make a better world dgn lebih mhargai org laen k..



my beloved family..

xkesah la tue pndapat aku n aku rase bnda nih bleh wat a better world juz by putting it to use.. korang juz try it k.. xsalah pun if ape yg kite wat tuk kbaikan kite jgak.. n xsalah if kite tunjukkan phargaan kite dgn lebih efektif kt seseorag.. chioowww...!!! ^^

No comments:

Post a Comment

words of wisdom